2015. január 14., szerda

2014, Ötvenkettedik hét,Rock and Roll Bajnokság, Mexikó.

Pár hete ketzdtem el használni a "Mexikó" kifejezést a bajnokság tizenhatodik helyezett mögötti területre. Ez aza hely, ahol sokan vannak, és szeretnének átjutni a határon. smile emoticon Innen az analógia.
A felsorolást a Naked Truckers-el kezdjök, akik az utolsó előtti pillanatig a határ túloldalán voltak, de sajnos kicsúsztak a elgjobb tizenhatból. CSak egy kicsivel jobb teljesítménnyel idén bebiztosíthatják maguknak a Rock and Roll Kupás indulást.
Azonos pontszámmal áll a 18. helyen az olasz Jumpin'Bop. Ők voltak az év legjobb külföldi zenekara. Mivel meglehetősen ritkán járnak felénk nehéz lesz megismételniük ezt a jó teljesítményt.
A tizenkilencedik helyen lévő Csacska Macska Vokál nem egy koncertel de egy számmal érte el ezt a remek teljesítményt. Ugyen előrébb is találunk zenekarokat, akiket egy szám vitt el a hátán (Ufót lát a Jeti, No rockin' shoes), de tőlük megtalálni más számokat is. Ehez képest Fenyő Miklós vokáljától ez tiszteletre méltó teljesítmény.
A mester követi a tanítványt. Huszadik helyen Fenyő Miklós. Jópár szám felkerült tőle az oldalra, ettől jobb teljesítmény lenne elvárható.
21. helyen a Black Frogs, akik még újoncnak számítanak, de már felléptek a Lakeside Weekenden is.
22. a Rock and Roll Kupa bronzérmese, a Nitus and The Rollin' Dice. Sajnos már megszűnt a zenekar, így új felvételek nem készültek idén. Mivel a kupába nem kerültek be, idén nem várható, hogy videóik bekerülnek a legjobb tízbe.
Huszonharmadik a Killin' Candy, akik a Lakeside Weekenden léptek fel, az ott készült videóik be-bekerültek a heti legjobb tízbe. Ugyanez a helyzet a 24. Wild Rhythm Smokerssel is.
Itt ér véget a "felsőház" Az ezt követő zenekarok maximum kétszer kerültek fel a listára.
Ide került a legtöbb külföldi együttes, akiknek 2013 magas nézettséget hozott, így a kupába is bekerülhettek, mint példáuk a Johnny Horsepower vagy a Mystery Trio. Ők jobbára a 2013-as Walldorfi Rock and roll fesztivál mezőnyét reprezentálják.
Magyar együttesek közül olyanok kerültek az leghátsó traktusba, mint a Group'n'Swing vagy a Nyughatatlan, hogy akkor a 2013-as komáromi amerikai autós fesztiválon fellépő Eddát ne is említsük.
Negyvenkettedim helyen a Rockafellers, akinek egy tizedik helyre futotta az évben. Vajon idén bekerülnekl a listába?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése