2015. január 9., péntek

2014, Ötvenkettedik hét, Rock and roll Bajnokság, a legjobb 16.

A Rock and Roll Bajnokság 2014-es szezonja végetért! A végeredményt most tekinthetitek meg, első körben lássuk a legjobb tizenhatot.
Sikeresen ugrotta meg a lécet a Duckers, méghozzá anélkül, hogy egy új videó is készült volna, sőt a Rock and Roll Kupában sem szerepelt eddig. Mindenképpen hatalmas teljesítmény.
Tizenötödik helyen a Crazy Cat & The Blue Moons. Ők sem szerepeltek 2014-ben a kupában, most lehetőségük lesz megmutatni mennyi rajongójuk van.
A Rockin' Rock Cats az utóbbi hetekben nem remekelt, de ezzel a teljesítménnyel is sikerült a 14. helyet elérniük a srácoknak. Ők 2014-ben is Kupaszereplők voltak, és ez idén is sikerült nekik.
A tizenharmadik The Prison Band tízpontos előnyt szerzett a RockCats előtt. 2015-ben mindenképpen jobb szereplésre számítok tőlük.
A 11-12. helyen holtversenyben találjuk az Ed Philips and the Memphis Patrol - Elvis Live-ot és a Jerry Lee's Rock'n'Roll Service-t. Köztük az dönt, hogy a Rock and Roll Service később kapta az egyenlőséget beállító pontot. Ed Philipisék szintén újoncok a Rock and Roll Kupában.
Miskolc büszkesége, a The Hot Road Rockabilly Band 2014-ben a 10. helyet szerezte meg magának. Az egyik legaktívabb közönséggel redelkezik a csapat a jó szereplés idén a kupában garantált.
A másik együttes a listán, akik anékül kerültek be a legjobbak közé, hogy új videó jelent volna meg róluk a Takáts Tamás Blues Band. Jószerivel egy szám, az Ufót lát a Jeti volt olyan népszerű a nézők körében, hogy hétről-hétre bekerültek vele a listára. Érdekesség, hogy míg a nagy többség a Rock and Roll-Rockabilly tengelyen mozog, Takáts Tamásék a Blues vonalat erősítik.
A The HepCats-nek volt idén koncertje, de azok a videók még nem kerültek terítékre. Így gyakorlatilag mondhatjuk, hogy ők is friss videó nélkül kerültek a kilencedik helyre. Nekik is egy húzószámuk, a No Rockin' Shoes hozta a sok pontot.
Csupán egyetlen ponttal szorult a hetedik helyre a B'15 Rockabilly Band. Már ha a hetedik hely a több mint 40 résztvevőből soknak számít.
A Rock and Roll Kupa aranyérmesét, a Fifty's Heaven-t a hatodik helyen találjuk. Nagyon jól tudták mozgósítani a rajongóikat, így jövőre borítékolható, hogy nagyobb nézetséget és jobb helyezést fognak elérni.
A Blues mellett a Country is képviselteti magát a listán. Csupán 2013 év végén alakult a Redneck Roadkill, és első koncertjeit 2014-ben adta, a csapat mégsem számít kezdőnek, hisz tagjai jobbnál jobb zenekarokban edződtek, és onnan hoztak egy széles rajongói tábort is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az ötödik hely. Meglátjuk, a Kupában ez mire lesz jó.
A negyedik CHEVROMANDALA Transit Ride szintén 2013 őszén alakult, és azóta ők is meredeken ívelő pályát futottak be. Csupán az újdonság varázsa juttatta őket a dobogó szélére? 2015-ben kiderül. Szintén Kupaújoncok.
Az évet a legjobban a Flip, Flop and the Flyers kapta el. Azután a lendület kissé visszaesett, de időről időre feltüntek a listán, így a harmadik helyük sosem forgott veszélyben. Vajon sikerül megtartani a harmadik helyüket 2015-ben is?
A Pedrofon a Rock and Roll egyik intézménye Magyarországon. Pedro és verőlegényei (és leánya) egy banda kivételével az egész mezőnyt elverték 2014-ben.
A Mystery Gang verhetetlen volt idén, jópár számot láthattunk 2014-ben tőlük, de a legsikeesebb a nagy kedvenc Peggy Sue, és az idei üdvöske, a Kínzó vágy voltak. Gratuláljunk együtt a bajnoknak!
2015-ben innen folytatjuk, de előtte még megismerkedünk majd a lista alsóbb szekciójával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése