2015. február 10., kedd

Virtuális CD: Mystery Gang 08-10

Új rovattal jelentkezik a Napi Rock and Roll.
Sok együttestől már rengeteg szám felkerült a Napi Rock and Roll youtube csatornájába, olyanok is, amelyek nem találhatóak meg az adott együttes hivatalos CD-in.
Játsszunk el a gondolattal, hogy milyen lenne egy Napi Rock and Roll által kiadott CD?
Vegyük a legnépszerűbb tucatnnyi videójukat, és gyűjtsük őket egy csokorba.

Első alanyunk a Mystery Gang, mint a 2014-es Rock and roll Bajnokság győztese. Annyi felvétel van feltöltve tőlük, hogy inkább nem a teljes skálát vesszük alapul, hanem régebbi, 2008- és 2010 közötti videókat. Mindenki nyugodjon le a csudába, később az újabb számok is sorra kerülnek majd.
A most bemutatott számoknak a minősége még nem éri el a maiakét, nincs HD felbontás, nincs sztereó hang sem, mindenkli ennek tudatában indítsa el őket. Remélem azért élvezhetőek.

Itt a CD számlistája:

Mystery Gang 08-10
Let's Do the Monkey
Wipeout & Dance and Go-Go
Baby Blue '59
Freak Juveline
Peggy Sue
Maybe Baby
Here Come the Jungle People & Woodo Doll
Listen to Me
Walk Don't Run
Wiggle Baby
My Baby Wants to Look Like Betty Page
Ready Steady Go

Az első a listán a Let's do the Monkey. Egy kedves Hully-Gully szám, ami angolul került a lemezre.


A Wipeout nagy szörf kedvenc, szinte minden koncerten előadják, a legújabb CD-re fel is került. A Dance and Go-Go Dzsungeltánc néven magyarul lett CD-n kiadva.


A Baby Blue egy különleges verziója a harmadik. A Srácok áthangszerelték klasszikus Rockabillyről Szörf hangzásra, ahogy azt 59-ben művelték


A Freak Juveline maga a Rockabilly vadsága, habár szörf zenei elemekből építkezik. Gyerünk ki a tengerre, hasaljunk a deszkára, és várjuk meg az első igazán nagy hullámot!

Buddy Holly Peggy Sue-ja a Mystery Gang előadásában a Napi Rock and Roll legnépszerűbb videója, több mint 82.000 megtekintéssel. A srácok a MÜPÁban készültek előadni a Buddy Holly sztorit, és ebből adtak ízelítőt a Szeparéban.


A Maybe Baby (szintén a jó öreg Buddy-tól) minősége nem a legjobb, valahogy eltűntek belőle a magasok, de mindenképpen itt a helye.


A következő klipben két szám is elhangzik, a Here Come the Jungle People és a Woodoo Doll. Érdekesség, hogy a dalok rögzítve lettek az élő koncertlemez számára is.


A következő szám is Buddy Holly előadásában lett ismert. A Listen to Me kellemes lassú dallam, hatása a legutolsó Mystery Gang dalokban tükröződik vissza, mint például a Kínzó vágy.


Magyarországon nem sok zenekar van, akik szörfzenét játszanak, ez a stílus manapság nem olyan népszerű, mint a Rockabilly. Ezért is jó, hogy olyan klasszikusok, mint például a most következő Walk Don't Run is a banda repertoárján szerepel.


A Whiggle Baby egyes verzióit közel 5000 alkalommal tekintették meg, a CD-re viszont egy jobb minőségű változat kerülne.


Az 10 igazán régi Mystery Gang rajongó közül 9 egyetért abban, hogy a My Baby Wants to Look Like Betty Page a (korai idők) legjobb MG dala. Tiszta és hamisítatlan Rockabilly, ami egy Pin-up ikonról szól.


Emlékleztek a Ready Steady Go-ra a CD-ről? Nem? Mert ott nem is jelent meg! Szóval ne hagyjátok ki a lehetőséget, hogy egy csak koncerten elhangzott MG dalt meghallgassatok!


Ezek a számok képviselik a Napi Rock and Roll megtekintéseinek mintegy harmadát, több, mint 113.000 megtekintést. Mindenkinek jó szórakozást a virtuális CD hallgatásához!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése