2017. szeptember 12., kedd

2017 első félévi statisztikák

Kissé megkésve érkeznek a Napi Rock and Roll idei első félévének statisztikái. De jobb későn, mint soha, nem? :)

A Rock and Roll Bajnokság táblázata most kimarad, mert 39 résztvevő még pont elfér egy oldalon, így nem kell bemutatni a lelógókat.

Az idei első félévben két olyan zenekar került fel a listára, akik korábban még soha. Az összetettben a 39. helyen álló Madarak Házibulizenekar az egyik, a másik a magasröptű pályát leíró Stinky Rodders, akik az első félév végén a 9.-ek voltak.



A vidéki zenekarok külön versenyében a Túrkevei Vasmacska zenekar, a női rockbanda vezet. Mögötte a már említett Szekszárdi Stinky Rodders. Harmadik helyen a hatvani fenegyerekek, a Rockin' RockCats.


Négy külföldi együttes került fel a listára az első félévben. Legelőkelőbb helyen az Osztrák Pianofrizz & Friends volt, majd a Tin Cans és az Easy Blues következett.


Mivel a zenekarok többsége Budapesti, így a Budapesti zenekarok listája többé-kevésbé megegyezik az összesített eredménnyel. Félévkor élen a Mystery Gang, második a Dynamite Dues, harmadik a Pedrofon.



A elgtöbb időt, 13 hetet a Pegg Sue töltötte el a huszas toplista élén. A Tainted Love és a Hip Shakin' Mama egyaránt négy hetet voltak az élen.


Elég egyenletes volt az első félévben azoknak az együtteseknek a listája, akik élen végeztek a heti tizes listán. A B''5 és a Mystery Gang egyaránt háromszor, míg a Killer Diller Combo, a Forró Rágógumi, a Rockin' RockCats és a Jerry Lee's Rock and Roll service kétszer volt megtalálható a heti nézettségi lista élén.


A Top 20-a listán az első és a huiszadik együttes pontaránya 12 környékéről indulva csökkenő trenddel az öt köré érkezett meg, de általánosságban 5 és 10 között ingadozott.
A húsz elgnépszerűbb dal pontjainak átlaga húsz körül ingadozott, azaz hat hét alatt egy átlagos videó húsz pontot szerez.


Ha a youtube statisztikákat nézzük, azt vehetjük észre, hogy a Dynamite Ddues Bad Moon Rising-ja volt a legnézettebb az eslő félévben, 680 megtekintéssel. Ehez képest a Peggy Sue 676 megtekintése igen jó eredmény, csupán négy megtekintés szinte elhanyagolható.
A ahrmadik Hip Shakin' Mama 674-szer került megtekintésre, ami csupán hattal kevesebb, mint a listagyőztesé.



Ha a listát a megtekintési idő szerint rendezzük az élen állóknak csak a sorrendje változik, a személyük nem. A Peggy Sue kerül az élre, mögötte a Bad Moon Rising és a Hip Shakin' Mama.


A tetszésnyilvánítások, más néven a youtube like-ok viszont más lapra tartoznak. Impresszív 20 like-kal a Surfin Zhiguli és a Surf Rider végzett az élen, második a Pedro and the Dogboomerstől a Good Rockin Tonight 11 like-kel, míg a dobogó harmadik fokán 8-al két Dogboomers szám, a That's All Right és a Teddy Boy Boogie végzett.



Ha összesítjük az évben a dalok által kapott pontokat, akkor kapjuk meg a következő listát.
Élen, nem nagy meglepetésre a Pegg Sue. Előny kb hegyven pont a második Bad Moon Rising előtt. Ha a megtekintési adatokat nézzük, akkor ezt a két dalt találjuk az élen.
Viszont a harmadik helyre egy új dal, a Meghalok, hogyha rám nézel került fel, ami negyedik lett a megtekintések számát tekintve.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése