2017. január 11., szerda

2016, Ötvenkettedik hét, Rock and Roll Bajnokság.

Felső ház.
A Rock and Roll Bajnokság 2016-os végeredményét láthatjátok ezen és a következő képen. Mivel pontosan hatvan együttes került be legalább egyszer a heti legnézettebb tíz közé, így a két képen pontosan 30-30 együttest láthattok. Ez a hatvan azt jelenti, hogy 2015-köz képet hat együttessel több tudott bekerülni a játékba.
720 és fél ponttal első lett a Dynamite Dudes. Kis híjján dupla annyi pontot kaptak, mint a második, de a Mystery Gang 892-pontját, amit 2014-ben értek el nem sikerült megközelíteni.
Második az imént említett Mystery Gang lett. A verseny igen szoros volt, az utolsó előtti héten csak fél pont volt az előnye a bandának a Pedrofon előtt. Ez a két csapat a játék mindhárom évében dobogós lett.
Alig maradt le a dobogóról a B'15 Truckabilly Trio, idén lehetőséget kapnak a javításra.
A nagy év végi hajrában a Pedro and the Dogboomers mégegy együttest előzött meg sikeresen, így övék lett a 12. hely.
A "Mexikói határon", a legjobb 16 határán a Danny Rockabilly and His Clan-t találjuk, akik elsősorban az év elején voltak a lista szereplői, de végül a Napi Rock and Roll nézői szerint ők lettek az év 16. legnépszerűbb csapata.
A "Mexikói oldalra" a Peter Andorai & The Graceband került, de itt is csak apróságokon múlt a dolog, egyetlen pont döntött a helyezésről.
A The HepCats év végén ad koncertet kis hazánkban, ez lehet az oka, hogy pontjai kb felét az utolsó három héten szerezte. Ebben a hajrában öt másik csapatot megelőzve a 25. lett.
A bajnokság első felét a 30. helyen a Nemcsak Berry zárja.


Alsó ház.
A bajnokság 31. helyezettje az Ed Philips and the Memphis Patrol - Elvis Live lett, akik a népszerűségükhöz képeset meglehetősen keveset szerepeltek a nézettségi listákon. De épp az utolsó héten sikerült hat helyet előrelépni.
Szintén hat helyet javított a pécsi Flip, Flop and the Flyers, akik két éve még az élmezőnyben tanyáztak, több mint 200 ponttal.
Hasonlóképpen a 34. miskolci The Hot Road Rockabilly Band, ők 2014-ben még több, mint 100 pontot szereztek.
Habár már 2013-ban feloszlott, egy alkalommal mégis sikeresen a listára került a Nitus and the Rollin' Dice. Így tulajdonképpen listazáró 60. helyük egy sikertörténet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése