2016. november 21., hétfő

Rock and Roll Kupa 2016, Csoportkör Végeredmény

Véget értek a csoportkör küzdelmei a 2016-os Rock and Roll Kupában.


Az A Csoportot maximális pontszámmal a B'15 Truckabilly Trio nyerte. Második a Pedro and the Dogboomers lett. Ők ketten jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba.Harmadik helyen a Duckerst találjuk. A negyedik a Mystery Gang lett, akiknek nem sikerült megnyerni egy összecsapást sem.

A B csoport élén a Pedrofon nem büszkélkedhet hibátlan mutatókkal, de egy vereség is belefért a csoportgyőzelembe. Mögötte pontazonosság alakult ki, és a több begyűjtött szavazat miatt a Jerry Lee's Rock and Roll Service lett a szerencsés, akik idén (is) folytathatják a küzdelmet a kupáért. A Tom White and the Mad Circus sajnios emiatt lemaradt a továbbjutásról. A csoport végén a Naked Truckers végzett, akik egyetlen győzelmet zsebeltek be - éppen Tom White-ékkal szemben. Akár ezen is múlhatott a továbbjutás. Az idei kiírás eddigi legintenzívebb összecsapását éppen az első és a második helyezett vívta.

A C csoportban továbbjutó Redneck Roadkill statisztikái sem tökéletesek, de a végső eredmény szempontjából ez nem von le semmit az eredményből. Mögöttük a Hepcats, az évente csak egyszer koncertező Rockabilly trió futott be a második helyre. A harmadik Nemcsak Berrynek volt egy szép győzelme a Hepcatssel szemben, és a negyedik Takáts Tamás Blues Band-del is nagy küzdelmet folytattak. Ebben a csoportban érkezett a legkevesebb szavazat.

Végül nézzük a D csoportot. Habár "csak" a negyedik helyen került be a csoportba, mégis hibátlan teljesítménnyel nyerte meg azt a Fifty's Heaven. A második Dynamite Dudes is csak a csoport nyertesével szemben kapott ki. A Harmadik a Rockin' RockCats lett, míg a Chevromandala Transit Ride (más néven Peter Andorai & the Graceband) zárja a csoportot.

Továbbjutott a Rock and Roll Kupa történetének mind a négy döntőse, ráadásul hárman csoportelsőként. 2014-ben Jerry Lee's Rock and Roll Service - Fifty's Heaven, míg 2015-ben Redneck Roadkill - Pedrofon döntöt láthattunk. Ők idén ismét megmérkőzhetnek egymással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése