2016. június 29., szerda

A Lakeside Weekendre készülve #5: Killer Diller Combo

A 2016-os Lakeside Weekend már a kanyarban van. Alig két hét választ el minket tőle. Nem csak a rajongók, de a fellépők is nagyon készülnek már rá. Ez adta az apropót, hogy megkérdezzük, hogy hogy telnek az utolsó napok a fesztivál előtt.


Szerencsére a Killer Diller Combo válaszai már sokkal bőbeszédűbbek.

Fotó: Killer Diller Combo facebook oldal


Napi Rock and Roll: Pár szóban bemutatnátok magatokat azoknak, akik még nem ismernek? Ha léteznek egyáltalán ilyenek :)
Killer Diller Combo: Amerika aranykorának csodálatos zenei világába varázsoljuk el a nagyérdeműt. Egy hat tagú zenekar vagyunk, autentikus rhythm'n'bluest és rockabillyt játszunk, egy kis swinggel, boogie-woogieval és bluessal megbolondítva; első sorban az '50-es évekből, de szemezgetünk a '40-es dalaiból, illetve átszörfölünk pár szám erejéig a korai '60-as évekbe is.
Kevésbé ismert kincseket játszunk, néhány közkedvelt sláger mellett. Másfél éve alakultunk, közben jó barátok lettünk, közös céllal: megismertetni és megszerettetni a rhythm'n'bluest és a rockabillyt minél több emberrel, és táncra perdíteni mindenkit, aki él és mozog!

NRNR: Mi a zenekar különlegessége/specialitása?
KDC: A harcművész bőgősünk, a jazzista trombitásunk, a térképész dobosunk, a táncos lábú gitárosunk, a mindent rögtönözni tudó zongoristánk, és a dögös hangú énekesnőnk :D

NRNR: Mit jelent számotokra a Lakeside Weekend?
KDC Gabi: Ha nincs Lakeside Weekend, valószínűleg teljesen máshogy alakult volna az életem, a zenekart sem ismertem volna meg. Itt zúgtam bele igazán a rhythm'n'bluesba, és ismertem meg a hazai rockabilly közeget. Valószínűleg kevesebb lennék jó néhány érdekes ember ismeretségével, táncolva eltöltött naplementével, hajnalig tartó eszmefuttatásokkal, napfelkeltében jammeléssel és némi pálinkával.
KDC Gergő: Talányt :) Annak ellenére, hogy pár éve űzöm az „ipart”, még sosem voltam Lakeside Weekenden:) Úgyhogy kíváncsian várom.

NRNR: Mivel vesztegettétek meg Cactus-t, hogy bevegyen a műsorba?
KDC: Gabi azt ígérte neki, hogy baromi jól fogunk játszani :D :D :D

NRNR: Voltatok már a fesztiválon? Milyen élményeitek vannak?
KDC: A zenekar még nem volt, viszont páran a zenekarból már korábban másik zenekarokban fellépőként és táncoló közönségként is jelen voltak korábban. Az élmények egyik fele jó, a másik feléről meg nincsenek emlékek :)

NRNR: Hogyan készültök a fesztiválra?
KDC: Mindennap gyakorlunk… Na nem a hangszereken, hanem a májunkat eddzük, hogy fel legyünk készülve a ránk váró terhelésre :D

NRNR: Végig ott lesztek a fesztiválon?
KDC: Nagyon szeretnénk, de közben szombaton Baján is fellépünk a Halfőző Fesztiválon. Remélhetőleg meg tudjuk oldani a visszajutást. Ha nem, küldjetek értünk fuvart légyszi :D

NRNR: Beszálltok-e a jammelésbe a piros kockás abroszos büfénél illetve a sátrak között?
KDC: Naná! ;)

NRNR: Bírjátok a fesztivál életformát?
KDC: Egyenként már mindeni megjárt egy pár fesztivált, viszont tavaly zenekarként is sikerült fellépnünk a Művészetek Völgye Fesztiválon Kapolcson, úgyhogy mondhatom, hogy igen :)

NRNR: Mik a terveitek a fesztivál utánra?
KDC: Regenerálódunk, detox, májtranszplantáció.

Köszönjük a válaszokat, holnap egy másik együttes válaszait olvashatjátok itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése