2021. január 25., hétfő

2020, Ötvenharmadik hét, Rock and Roll Bajnokság.

Itt a bajnokság 2020-as kiírásának a végeredménye! Bajnok a Pedrofon!
A banda az év kb kétharmadát a második helyen töltötte, előtte meggyőző előnnyel vezetett a második helyen végzett Rockin' RockCats. De a Pedrofónikusok fordítani tudtak, és az év végére 75 pontos előnyt hoztak össze. Ez kb annyi, amennyit a 14. Black Frogs Rockabilly Band gyűjtött egész évben.
A dobogó harmadik fokán a Dynamite Dudes végzett, végül nem sikerült őket utolérnie a B'15 Truckabilly Trio-nak.
Nagyot hajrázott a 6. Flip, Flop and the Flyers, de nem sikerült előre lépni az utolsó héten. Tíz helyet javítottak 2019-hez képest.
Nem úgy, mi t a Drockstore! A banda az utolsó pillanatban vette át a 12. helyet, és csak egy ponttal maradt le a 100-tól.
A "Mexikói határon", a legjobb 16 határán a Török Ádám és a Légió Rock Band végzett, a határ másik oldalán a Mystery Gang.
"Mexikóban" sem telt unalmasan ez a hét. A Jerry Lee's Rock'n'Roll Service megpróbált bejutni a 16-ba, két pont híján sikerült is nekik, így ők a 18.-ak, ami két pontos javítást jelent az előző évhez képest.
A Fifty's Heaven is javítani tudtt egy helyet, a 27. helyen zárták az évet. Nem valami jól sikerült az év a zenekarnak, húsz hellyel előrébb végeztek az előző évben.
Más változás nem történt "Mexikóban", így a listát a Pedro and the Dogboomers zárja most is.
Van néhány zenekar, ami sokat javított idén a ár említetteken kívül is.
A Nyughatatlan a 31.-ről a 13. helyre, a már említett Black Frogs a 42.-ről a 14.-re, a Tom White & the Mad Circus a 60.-ról a 8. helyre, az osztrák The Ridin Dudes a 2019-es 55. helye után a 19.-en végzett.
Több neves zenekar vesztett előző évi helyezéséhez képest, amit nyugodtan a Covid 2019 okozta koncertkiesés számlájára írhatunk. A Prison Band és a Mystery Gang a lista elrő felében maradtak, de visszacsúsztak pár helyet, csakúgy mint az Ed Philips and the Memphis Patrol.
A Duckers a 11.-ről a 29.-re, a Nemcsak Berry a 9.-ről a 43.-ra, Elvis a 10.-ről a 48.-ra, míg a Bravó Johnny a 15.-ről a 49. helyre csúszott.
Nem szereztek pontokat az évben olyan együttesek, zenészek mint Deák Bill Gyula, Tom Stormy feat. Petrovna, Crazy Cat & the Blue Moons, Gesarol, Boka és a Klikk és a Leonardo Pickup Trio. Igen, néhány zenekar ezek közül nem aktív, de a felvételek elérhetőek, és szerezhetnek pontot a bajnokságban.

Remélem a 2021-es év is ugyanilyen izgalmas versengést hoz majd magával!

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése