2019. január 22., kedd

2018, Ötvenkettedik hét, Rock and Roll Bajnokság.

1-28. hely.
Elértünk az év utolsó hetéhez, kiderül, ki hol végzett a Rock and Roll Bajnokságban.
Habár az év utolsó pár hete nem a Mystery Gang-ről szólt mégis meggyőző fölénnyel nyerték a 2018-as kiírást. Ráadásul húsz ponttal többet gyűjtöttek, mint 2017-ben. De azért elmaradtak a 2014-es 892 ponttól. Javukra írható, hogy 2016-ot leszámítva mindig övék volt a trófea.
Egy ilyen mezőnyben kiváló eredménynek számít a Pedrofon második helye, amit szinte minden évben megszereznek.
Idén a harmadik a Vasmacska zenekar lett, ami azért is meglepő, mivel a zenekar gyakorlatilag feloszlott. Túrkeveiek lévén ők a legnépszerűbb vidéki zenekar.
Épp csak lemaradt a legnépszerűbb vidéki zenekar címről és a dobogóról a hatvani Rockin' RockCats. Az egyetlen zenekar, ami a bajnokságot meg tudta nyerni az a Dynamite Dudes, a fiúk most az ötödikek lettek.
Érdekes név bukkan fel a nyolcadik helyen. Igen, maga a király, Elvis. Az Elvis, Wonder of You koncerten készült felvételeknek hála még az utolsó héten is sikerült két helyet javítani.
Még egy inaktív zenekar került be a tizenhat közé. A 15. The Stinky Rodders remek kezdeményezésnek indult, sajnos a banda magánéleti okok miatt nem tudta folytatni a turnékat.
A "Mexikói határon" a Naked Truckers találjuk, míg a másik oldalon a Peter Andorai & The Graceband tűnik fel. Ők a hét nagy nyertesei, mert öt helyet is javítottak. Ez sikerült a The Prison Band-nak is, akiktől el kell búcsúznunk - reméljük csak ideiglenesen.
A lista első felét egy sajnos már megszűnt anda, a Nitus and the Rollin' Dice zárja.


29-56. hely.
Mivel ez a hét utolsó het, ezúttal a teljes lista bemutatásra kerül.
A 29. helyen a Portugál Texabilly Rockets-el találkozunk, akikről a 2013-as Walldorfi Rock and Roll fesztiválon készült felvétel.
Olyan nevek találhatók a lista második felében, mint hazánk talán legjobb Boogie-woogie zongoristája, Mr. Firehand, az azóta már megszűnt Boka és a Klikk, az X-Faktoros Riki különbejáratú zenekara, a Black Frogs Rockabilly Band,a 2015-17-es Bajnoságok Top 16-os szereplője a Pedro and the Dogboomers, a Leonardo Pickup Trio, akiktől már égető lenne beszerezni pár új videót, és persze a két legnagyobb név, a Sonny and his Wild Cows és a A Nyughatatlan, akik népszerűségük alapján jobb helyet érdemelnének.
Sok külföldi zenekar is itt található, akik a Lakeside Weekend-en léptek fel. Ilyenek a Boppin'B, a Lennebrothers, a Pianofrizz, Tin Cans.
Az év nagy részéban a Blues B.R. Others zárta a listát, de az utolsó héten felkerült a Johnny Knife and his Rippers is, akik átvették ezt a szerepet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése