2019. november 8., péntek

Rock and Roll Kupa 2019, Csoportkör eredmények

A múlt héten lezárultak a csoportkör küzdelmei. Ismét sok izgalmat hoztak a mérkőzések, de jórészt azért papírforma eredmények születtek a négy csoportban. Igen szorosra sikerült a befutó, volt olyan, amikor az döntött, hogy ki érte el előbb az adott pontszámot. De lássuk a részleteket!

A csoport

Eza  csoport tartalmazta a legnépszerűbb magyar együttest (már ami a acebook oldal like-jainak a számát illeti), a Myster Gang-et. Ennek megfelelően minden évben stabil induló volt a Kupában, de mégsem sikerült továbbjutniuk a csoportban. Idén viszont összejött nekik a dolog. Habár nem könnyen. A csoportot nyerő Fifty's Heaven minden mérkőzését megnyerte, a többi együttes viszont körbeverte egymárt, pontegyenlőség alakult ki. Az utolsó mérkőzésen múlt minden. Ha a Leonardo Pickup Trio legalább két szavazatot szerez, továbbjut. Egyet kaptak, ezzel éppen lemaradtak a továbbjutásról, de a dologról az döntött, hogy a Mystery Gang hamarabb érte el a 12 pontot. A csoportnegyedik Madarak Házibulizenekar is kapott 10 szavazatot.


B csoport


Ezt a csoportot magabiztos fölénnyel, minden mérkőzését megynerve nyerte a Pedrofon. A leadott 204 szavazat a 2. legtöbb a csoporkörben. A papírforma szerint a B'15 Truckabilly Trio (aki az előző évben elért Rock and Roll Bajnokság eredménye alapján került a csoport második helyére)  szerezte meg a másik továbbjutó pozíciót, ők csak a Pedrofontól kaptak ki. Az utolsó mérkőzésre maradt a döntés ebben a csoportban is. Ha Tom White and the Mad Circus győz, és legalább 29 szavazattal többet kap, mint a B'15 ők jutnak tovább. De nem így történt. A negyedik helyen az idei csoportkör leggyengébb teljesítményével, szavazat nélkül végzett a Roll Skate Boogie.


C csoport


Csakúgy, mint az A csoportban, itt is hármas holtverseny alakult ki. De itt nem emelkedett senki ki a mezőnyből, három zenekar is 12 pontot gyűjtött. A legtöbb szavazatot a Jerry Lee's Rock and Roll Service seperte be. Az utolsó mérkőzés itt is kulcsfontosságú volt. A hatvani Rockin' RockCats jutott tovább, de ha a Pedro and the Dogboomers néggyel több szavazatot kap övék a második hely és a továbbjutás. Báran mondhatjuk, hogy a Duckers a legpechesebb zenekar a csoportkörben. Az A csoportban a Mystery Gang kevesebb szavazatot kapott mint ők, és tovább is jutott. De a kacsáknak még a győzelem sem jött össze. Rossz helyen, rossz időben, ahogy mondani szokták.


D csoport


Ez az a csoport, ahol borult a papírforma. Nem a Rock and Roll Bajnokságban jobb helyet elért együttesek az esélyesek. A legutóbbi két kiírás győztese, a Nemcsak Berry most is fölényesen jutott tovább, és tett egy lépést előre a következő kupagyőzelem felé. Övék a legtöbb leadott szavazat a csoportkörben. Habár az 51 szavazat, amit a Redneck Roadkill kapott a második legkevesebb a továbbjutó egyöttesek közt, itt és most mégis elég volt. De a vörösnyakúaknak fel kell kötni a jégeralsót az egyenes kieséses szakaszban. A harmadik az X-Faktort megjárt Dynamite Dudes lett, a csoport utolsó helyét a Forró Rágógumi szeezte meg, akik ugyan nem  nyertek mérkőzést, de kaptak öt szavazatot.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése