2018. július 4., szerda

A Lakeside Weekendre készülve #22 - Redneck Roadkill

Aki csak annyit tud a Redneck Roadkill-ről, hogy egy country zenekar, az talán nem érti, hogy hogyen kerülhetnek ők a Lakeside Weekend szinpadára. De ez a kétség az első percben elpárolog, amint a vörösnyakúak a szinpadra lépnek. A csapat változatos körökből verbuválódott, a tagok egy része korábbi Lakeside fellépő rockabilly csapatokból lehet ismerős. Az együttes üde színfoltja a fesztiválnak, és emelett az egyetlenek, akik a repertoárukban tartják a "Halál a májra" című opuszt.


Napi Rock and Roll: Pár szóban bemutatnátok magatokat azoknak, akik még nem ismernek? Ha léteznek egyáltalán ilyenek.
Redneck Roadkill: A szándékunk egyszerű: a country zene és az USA-beli, leginkább a déli államokra jellemző kultúra bemutatása és terjesztése Európában! Sajnos ez a zenei műfaj kis mértékben jut el hozzánk napjainkban, ezért nem igazán tudják az emberek, mennyire fogyasztható és populáris a country zene a tengerentúlon. Ezen helyzeten próbálunk kicsit javítani.

NRNR: Mi a zenekar különlegessége/specialitása?
RR: Talán a fent említett irányból még senki nem játszott country zenét Magyarországon. A zenei hozzáállás mellett próbáljuk ezt a külsőségekben is a leghitelesebben bemutatni.

NRNR: Hol láthat benneteket év közben a közönség?
RR: Országszerte vannak koncertjeink és néha külföldre is kikacsintunk. A legegyszerűbb a honlapunkon figyelemmel követni a bulik dátumait: www.redneckroadkill.eu

NRNR: Mit jelent számotokra a Lakeside Weekend?
RR: Mivel a zenekar háromötöde ezt megelőzően rockabilly-t játszott, így nem ismeretlen számunkra a Lakeside, akár előadóként, akár fesztiválozóként. Szeretünk ott lenni, mert sok olyan arccal találkozunk és beszélgethetünk, akikkel lehet, hogy egész évben nem jött ez össze.

NRNR: Mivel vesztegettétek meg Cactus-t hogy bevegyen a műsorba?
RR: Nem kellett megvesztegetni :) Tavaly elvileg a szombati nap egyik fellépői lettünk volna a nagyszínpadon, de nem tudtuk vállalni, mert aznap Németországban zenéltünk. Így pénteken a kis színpadon toltuk a muzsikát. Utána Cactus odajött, mondván sokan keresték meg, hogy milyen jó bulit csináltunk. Így idén direkt nem vállaltunk erre a hétvégére mást.

NRNR: Voltatok már a fesztiválon? Milyen élményeitek vannak?
RR: Ahogy fentebb is jeleztem, sokszor voltunk már a fesztiválon. Mindig jó élménnyel megyünk haza és várjuk a következőt.

NRNR: Hogyan készültök a fesztiválra?
RR: Már összeállítottuk a „tracklist”-et. A legütősebb dalokat fogjuk zúzni, mivel mégiscsak egy rockabilly fesztiválról van szó. Megpróbáljuk felvenni a ritmust...bár akik ismernek minket, azok tudják, hogy „pörgésben” valószínűleg bőven megugorjuk a közönség számára megszokott lécet.

NRNR: Készültök-e valami meglepetéssel a hűséges rajongóknak?
RR: Lesz pár újdonság a dalok között, amiket a készülő második lemezünk fog tartalmazni. Ezeket a szerzeményeinket még alig hallotta valaki.

NRNR: Végig ott lesztek a fesztiválon?
RR: Páran a zenekarból biztosan ott leszünk végig.

NRNR: Beszálltok-e a jammelésbe a piros kockás abroszos büfénél illetve a sátrak között?
RR: Ha úgy alakul (és úgy szokott :) ) akkor mindenképp. Jó néha az ismerős zenészekkel, kötetlenül muzsikálni.

NRNR: Bírjátok a fesztivál életformát?
RR: Ha nincs sok szúnyog és van elég mókus amit meg lehet sütni, akkor egész jól tűrjük a viszontagságokat. :)

NRNR: Mint vendég, kinek a koncertjét várjátok?
RR: Nagyon örültem mikor meghallottam, hogy Kis Grofó is fellé a rendezvényen, de aztán szerencsére kiderült, hogy félrehallottam valamit. :) Nem igazán tudok kiemelni senkit, biztos nagyon jó zenekarok lesznek, akit tudunk azt meghallgatjuk.

NRNR: Mik a terveitek a fesztivál utánra?
RR: A nyarunk eléggé be van táblázva. Szinte minden hétvégén zenélünk valahol. A nyár általában erről szól.

NRNR: Hogy haladnak a CD munkálatai?
RR: Egész jól. Bár tavaly ilyenkorra terveztük, de úgy gondoltuk inkább nem kapkodjuk el (igazából lusták vagyunk :) ) Ez a második album elég nagy és komplex lesz. Körbejárjuk rajta a country és a hozzá közeli stílusokat. Rengeteg saját dal lesz rajta. A felvételekkel már majdnem készen vagyunk. Még a keverés, kiadói átfutás, gyártás...stb hátra van. Nem merek időpontot mondani, mert úgysem tartjuk :) De ígérhetjük a rajongóknak, hogy maradéktalanul elégedettek lesznek vele!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése