2017. február 17., péntek

2016. évi statisztikák

Nem vesztek el a 2016-os év statisztikái, gondolom rengetegen* várják már, hogy megtudhassák azt például, hogy melyik zeneklar végzett legtöbbször a heti tizes lista végén.

*vagy nem? :)

A Rock and Roll Bajnokság részletes eredményét mindenki láthatta, ezért erre most enm is térnék ki külön. Érdekesség, hogy míg 2016-ban 60 zenekar szerepelt a listán legalább egyszer, addig 2015-ben 52, és 2014-ben csak 42. Ez a szám várhatóan nem igen nő majd 2017-ben, sőt visszaesés sem valószínűtlen.


Az Áprilisi Spanyol kiránduláson készült pár videó, ami meghozta a sikert a Jon Storey Band számára. Ők lettek az év külföldi előadói. De csupán egy fél ponttal előzték meg a második Német Tin Cans-t, akik a Lakeside Weekenden léptek fel, csak úgy mint a harmadik Pianofrizz & Friends.
Nem megleépetés a hatvani Rockin' Rock Cats elsősége, az ország egyik legnépszerűbb Rock and Roll /Rockabilly bandájáról van szó. A Redneck Roadkill félig pesti, félig vidéki, övék a második hely. 2015-ben ők voltak ennek a listának az élén. Harmadiknak a Bajai Metal Daze futott be, akikről még 2015-ben, a komáromi amerikai autós fesztiválon készült videó. Az elmúlt félévben még ők voltak a legnépszerűbb vidéki csapat.
A Killer Diller Combo volt az a csapat, akik a 2016-ban a listán feltűntek közül a legelőrébb végeztek, ők lettek az év újoncai. Második a Leonardo Pickup Trio lett, míg a harmadik a Surfin Zhiguli.
Mivel a legtöbb csapat Budapesti, így itt nagy meglepetés nem történt. Első a Dynamite Dudes, második a Mystery Gang, harmadik a Pedrofon. Az utolsó hetekben szokatlanul kiélezett arc folyt a második-negyedik helyért, csupán nüanszokon múlt, ahogy a B'15 lemaradt a dobogóról.

Az évben a legtöbbször (11-szer) a Dynamite Dudes végzett a tizes lista élén, nem csoda hát, ha a bajnokságban is győzedelmeskedtek. A Pedrofon a második, de majd' fele annyi listaelsőséggel. A harmadik-negyedik helyen holtversenyben a Killer Diller Combo és a Fifty's Heaven.

Ha a Top 20 dal népszerűségi listát nézzük, az Ain't Ever Comin' Home-ot (ami a Dynamite Dudes fő aranytojást tojó tyúkja volt 2016-ben), semmi sem tudta megverni. A Bad Moon Rising-gal önmaguknak állítottak konkurenciát a Dinamikusok, a Be Baba Leba volt az a dal, ami harmadik leghosszabb ideig vezette a Top 20 listát.


Nem csoda, ha a Top 20 pontverseny  éves összegzésének élén is az Ain't Ever Comin' Home-ot találjuk. A Peggy Sue jött be másodiknak, nem sokkal mögötte lemaradva a Bad Moon Rising.

A legtöbb youtube like-ot a Surfin' Zhiguli-tól a Wooly Bully kapta 2016-ban. A második-harmadik helyen holtvrersenyben a Dynamite Dudes féle Sixteen Chicks és (mi más, mitn az) Ain't Ever Comin' Home.

2016 az Ain't Ever Comin' Home éve volt, úgy tűnik. A megtekintések számában  övé az elsőség, és csak pár perccel marad le megtekintési időben a másofik Peggy Sue Mögött. Harmadik a Bad Moon Rising.

A Mystery Gang féle-Peggy Sue (ami még valamikor 2008 körül készült) lett a leghosszabban nézett felvétel 2016-ban. A már sokszor említett Ainű't Ever Comin' Home követi, csupán 7 perc (!!!) a lemaradása. A Killer Diller Combo a harmadik helyre hozta be a Be Baba Lebát.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése