2016. február 26., péntek

2015 évi statisztikák


Végetért 2015 és én még adós vagyok az elmaradhatatlan statisztikákkal! Vágjunk is bele, nézzük meg, hogy hogy nézett ki a Napi Rock and Roll 2015-ös éve a  számok tükrében!



Kezdjük is mindárt a Rock and Roll Bajnokság részleteivel. A végső összereményt láthatta mindenki, nézzünk bele a részletekbe. A listán hét külföldi együttes szerepelt az évben. Közülük a legnépszerűbb az olasz Don Diego Trio volt, de a második helyen nem kisebb nevet találunk, mint magát a Beach Boys-t! Harmadik egy francia jazzklubban fellépő jambanda volt.
Legegzotikusabb résztvevő a szingapúri Universal Studios-ban fellépő Mel's Dinettes volt.



A vidéki együttesek listáját az a Redneck Roadkill nyerte, akik a sorból kicsit kilógnak, mivelhogy nem minden tagjuk vidéki. Mögöttük a Pedro and the Dogboomers végzett, akik az Októberi Wildcat Night után robbantak be a listába. Harmadik helyen a Tom White and the Mad Circust-t találjuk.
A lista legkülönösebb tagja egy tradicionális német sramlizenét játsz zenekar, az Obergalla Kapelle, akik egy kis twistet is játszottak, így kerülhettek be a listára.



És most lássuk azokat a zenekarokat, akik ebben az évben, vagy az előző év legvégén debütáltak a Napi Rock and Rollon. A Nemcsak Berry magasan nyerte ezt a kategóriát. Habár egy felvétele más 2014 legeslegvégén is megjelent emiatt még belefértek az újoncok közé, holott egy igan tapasztalt együttesről van szó. Érdekes módon a Pedro and the Dogboomers itt is második lett, ahogy harmadik Tom White és népi zenekara.
Ezen a listán a Cadillac zenekart emelném ki, amely a hazai szcéna egyik legrégebben működő zenekara.


Ez a táblázat azt mutatja meg, hogy melyi zenekar hányszor nyert heti listát.
Az élen nem nagy meglepetés, hogy a Mystery Ganget találjuk tizenkét elsőséggel. Mögötte nem sokkal lemaradva, tíz elsőséggel a Pedrofont találjuk. Harmadik pedig az év végén betörő Pedro and the Dogboomers lett.
A negyedik ötödik helyen pedig holtversenyben a Dynamite Dudes és a Nemcsak Berry áll.



A következő táblázat a Top 20 yőzteseiről szól. amint az látható, a legtöbbször, tizen nyolcszor a Peggy Sue állt a Top 20 lista élén. Tizennégy listaelsőséggel eléggé emgközelítette az Ain't Ever Comin Home a Peggy Sue-t. Harmadik tőlük jócskán lemaradva a Good Rocin' Tonight lett.
Érdekes, hogy a 11 dalból öt Magyar.


A Top 20-ban egy dal csak az utolsó hat hetes teljesítménye alapján van elbírálva. De vajon hány pontot gyűjtenek egész éven át? Aki figyelemmel követte a listákat az évben, vagy csak elolvasta a fentieket az most nem fog meglepődni. A sorrend itt is ugyanaz: Peggy Sue, Ain't Ever Comin Home és a Good Rocin' Tonight.


Nézzük, ki hogy vett részt a lista bővítésében! Huszonöt dallal magasan nyerte ezt a versenyt a Pedrofon. Mögötte 16 dallal a B'15 a második, és a Chevromandala tizennéggyel a harmadik. A listán a legalább két dallal szereplő bandákat láthatjátok.




Érdekes összehasonlítani, hogy átlagosan hány pontot kapott egy dal. Mivel az összes pontját egyetlen dal hozta, itt az élen a Pedro and the Dogboomers végzett. A Dynamite Dudesnak három dala került fel a listára, ez lerontotta némileg az arányt. Kilenc dal mellett is hetvenkilenc pontos átlagot csinált a bajnok Mystery Gang, ez igazán szép teljesítmény.
Ezen a listán a legalább tízpontos együttesek láthatóak.




Ha a youtube likeoket nézzük itt is a Pedro and the Dogboomers dala, a Good Rockin' Tonight felényét figyelhetjük meg. Egyedül többet kapott, mint az utánna következő négy összesen. A második-negyedik helyen holtversen yalakult ki a Nemcsak Berry-féle Mustang Sally és Szép lányok, jó bor, valamint az Ain't Ever Comin Home (Dynamite Dudes) között.



A megtekintések számában a Peggy Sue verhetetlen volt a Mystery Gang előadásában. Majdnem másfélszer annyi megtekintést gyűjtött, mint a második  Ain't Ever Comin Home a Dynamite Dudes-tól. A harmadik elgy legújabb generációs Mystery Gang dal lett, a Mintha egy macskaszem.
Érdekesség, hogy két igen sokszor megnézett dal nézetségi ideje nem érte el az átalgos egy percet: a Mystery Ganges Végtelen nyár (2014 legnépszerűbb MG dala) és a Takáts Tamás Blues Band dala, az Ufót lát a jeti sokszor eltt elindítva, de kevésszer nézték végig.


Legvégül nézzük meg a megtekintési időket. A dobogó első két fokán két Nemcsak Berry dalt találunk. A Szép lányok jó bor és a Mustang Sally vonzotta legtovább a tekinteteket. A harmadik a sokat emlegetett Peggy Sue lett, de jóval több megtekintésből gyűjtötte össze ezt a megtekintési időt.
A képet árnyalja, hogy három Mystery Gang dalnak is sikerült felkerülnie erre a listára.


Ez volt tehát a 2015-ös év számokban. Nyáron ismét összefoglaló várható az első félév megtekintéseiről!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése