2015. július 29., szerda

Statisztikák 2015 első fél évéből

Lássuk, mi történt a Napi Rock and Roll háza táján eddig 2015-ben!

Kezdjök talán a féléves összesített videó nézettségi listával.
Nem csoda, hogy a Peggy Sue és a Mystery Gang van az élen. A legutolsó hetet kivéve ez a videó minden listán szerepelt.
Az első négy helyet kibérelte a Mystery Gang, mert a második az idei új sláger, a Mintha egy Macskaszem, a harmadik a Ránk Vár, és a negyedik a Kínzó vágy, amiről mostmár mindeki tudja, hogy 2014 nagy durranása volt.
A nagy hármas másik két tagja következik a sorban (a Peggy Sue mellett). Ezek pőedig a Hepcatstől a No Rockin' Shoes és a Takáts Tamás Blues Bandtől az Ufót lát a Jeti.
Aki azt hitte, hogy az első négy helyen találunk csak Mystery Gang dalokat, az téved, mert még kettő található a listán:
Hetedik a Legyen úgy, nyolcadik a Végtelen nyár.
Az idei év két nagy meglepetése zárja a féléves tizes listát.
Kilencedik a Nemcsak Berry és a Mustang Sally, tizedik a Spanifer Rodeo és a Rollin' Dynamite.
Youtube likeokban sem fukarkodtak a nézők. A Mustang Sally hatot kapott, a Rollyin' Dynamite és a Mintha egy macskaszem ötöt, és a Peggy  Suenak is jutott három.


Ahogy az ország egésze, úgy a hazai Rock and Roll élet is vízfejű. Sokkal tobb Budapesti zenekar került fel a listára, mint vidéki és külföldi összesen. Természetesen, mint Budapesti itt is a Mystery Gang vezet, a Pedrofonnal és a Nemcsak Berryvel a nyomában.


 A következő táblázat a külföldi zenekaroké. Idén egyik sem fért be a legjobb 16 közé, legelőrébb a 18. helyen az amerikai legendát, a Beach Boyst találjuk. Brazília, Németország, Olaszország és Szingapúr képviselteti magát.


Bár egyes tagjai Pesteln laknak, mégis vidéki zenekarként hirdeti magát a Redneck Roadkill, akik a vidéki zenekarok listáját vezetik. Második a Flip, Flop and the Flyers, harmadik az újonc Tom White and the Mad Circus.


És ha már az újoncokróle sett szó:
A Nemcsak Berry 2015 legsikeresebb újonca, összetettben a 3. helyen áll. A Spanifer Rodeo a 8., mindemellett nem egy sok éve működő zenekarról beszélünk, tehát ez is szép teljesítmény. Itt is harmadik a Tom White and the Mad Circus.


Végül nézzük meg a dalokat ezúttal nema  youtube nézettség szempontjából, hanem a bajnokságban szerzett pontokat tekintve.
Az élen itt sincs változás, a Peggy Sue legyőzhetetlen. Ha egy dal szinte  minden héten bekerül a legjobb tízbe ez elkerülhetetlen.
A Mustang Sally a második, de jócskán lemaradva.
Innentől besűrűsödik a mezőny, ismét két Mystery Gang dal következik, a Ránk Vár és a Mintha egy Macskaszem.
Több olyan dal is van, amit nem csak egy előadó játszik. a 9. All Shook Up-ot a Chevromandala mellett a Casino Black tűzte műsorára.
A 13. Truck Drivin' Man a Redneck Roadkill mellett a B'15 előadásában is megtekinthető.
A 14 helyen pedig egy olyan dal van, amit nemcsak olyan együttesek játszottak, mint a Flying Times és a Crazy Cat and the Blue Moons, de még a Lakeside Weekendes jammelésnél is terítékre került.
Ide sorolható még a Hip Shakin Mama és a Proud Mary is.



Ez volt 2015 első fele a számok tükrében. Rock and Rollra fel! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése