Rock and Roll Kupa Szabályzat

1) Mi a  Rock and Roll Kupa?

A Rock and Roll Kupa célja, hogy a győztestől Szilveszterkor egy jutalomvideó kerüljön
megosztásra a Napi Rock and Roll Facebook és Blog oldalán. A Kupában résztvevők közti sorrendet heti egy-két szavazás dönti el. Minden szavazás után  a nyertestől megosztásra kerül egy jutalomvideó. Holtverseny esetén a jutalomvideó az eslő szavazatot kapott zenekartól érkezik.
A jutalomvideó egy korábban már megosztott darab.
A Rock and Roll Kupa három szakaszból áll. Osztályozó, csoportkör, és egyenes kieséses szakasz.

2) Kik vesznek részt a Rock and Roll Kupában?

A kupában való indulás jogát az előző évi Rock and Roll Bajnokságban elért eredmény biztosítja. Az első 16 helyezett kapja meg ezt a jogot. Ez alól kivételt képeznek a megszűnt, inaktív zenekarok, zenészek (nem adtak koncertet az előző évben, vagy bejelentették visszavonulásukat). Ebben az esetben a következő (17., 18., stb.) zenekarok kerülnek be az indulók közé.

3) Mi az az osztályozó?

Az előző évben a csoportkörben szerepelt zenakarok, akik nem kerültek be idén is a 16 közé lehetőséget kapnak, hogy folytassák a kupaszereplést. A csoportkör előtt párok kerülnek kialakításra, az egyik tag a legjobb 16 közé került zenekar, a másik egy előző évben a csoportkörben szereplő zenekar.  A beosztás figyelembe veszi a Rock and Roll Bajnokságban elért erdményeket, az alapján csökkenő sorrendben kerülnek beosztásra a zenekarok.
Például ha három zenekar kerül sztályozóra, akik nem jutottak be a 16 közé, és ők az előző bajnokságban a 19., 25., és 40. helyen végeztek, ők a 14., 15., és 16. helyezett zenekarokkal fogják az osztályozót vívni.
Az adott évben az kerülhet  csoportkörbe, amelyik megnyeri az osztályozót. Döntelteln esetén az jut tovább, aki az első szavazatot kapta.

4) Hogy zajlik a csoportkör?

A csoprotkörben egyenes ágon, vagy osztályozó után bejutott zenekarok négyes csoportokba kerülnek beosztásra a helyezéseik alapján. Az első az A csoportba, a második a B csoportba, a harmadik-negyedik a C és D csoportba kerülnek. Majd az ötödik ismét az A-ba és így tovább.
A csoportkörből az első két helyezet jut tovább. 
Az adott mérkőzés nyertese 3 pontot kap, holtverseny esetén mindkét zenelkar kap egyet-egyet.
Pontegyenlőség esetén a több szavazatot kapott zenekar jut tovább, ha ez is egyenlő, akkor az, aki hamarabb szerezte meg a pontjait.

5) Hogy zajlik az egyenes kieséses szakasz?

Az egyenes kieséses szakaszban a zenekarok negyeddöntőban, elődöntőben, bronzmérkőzésen és a döntőben vesznek részt. Itt is érvényes a szabály, hogy szavaaztegyenlőség esetén az eslő leadott szavazat dönt. A döntő nyertese megkapja a jogot, hogy szilveszterkor tőle kerüljön megosztásra egy jutalomvideó.

6) Hogy zajlik a szavazás?

A szavazás Facebookon kommentben zajlik. Később lesz lehetőség a Napi Rock and Roll weboldalán is szavazni regisztrált felhasználóknak.
A szavazás (általába) Péntek 17 óráig tart, hatkor jutalomvideót láthattok a nyertestől. Ha két szavazás jut az adott hétre, akkor az elsőnek Szerda délután ötkor zárul.
Mindenki csak egyszer szavazhat, de a bizonytalanabbak akár mindkettőre is. Holtverseny esetén attól kerül megosztásra videó, akire az első szavazat érkezik.
A nyertes a csoportkörben 3 pontot kap, holtverseny esetén mindkét zenelkar kap egyet-egyet. Az osztályozónál és az egyenes kieséses szakaszban értelem szerűen pont osztás nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése