2020. január 22., szerda

2019, Ötvenkettedik hét, Rock and Roll Bajnokság (első harminc helyezett)

Lezárult a 2019-es Bajnokság. Minden eddigi rekordot megdöntött a bekerült együttesek száma, 63 zenekar szerepelt legalább egyszer a heti tizes megtekintési listákon. Ezek közül most az első harmincről fog szó esni.
2019 bajnoka, a Rockin' RockCats először a hetedik héten vette át a vezetést a második helyezett Pedrofon-tól, de a Pedrofónikusok visszaelőztek a kilenceidk héten. A visszavágásra a 14. hétig kellett várni, de csak azért, hogy utána ismét helyet cseréljenek a rákövetkező héten.
Időközben megérkezett a harmadik helyre a Mystery Gang is, megelőzve a B'15 Truckabilly Trio-t. Ezzel tulajdonképpen ki is alakult a mezőnytől elhúzott élboly, habár itt-ott még volt némi helycsere. A huszonegyedik hét óta áll egyhuzamban az élen a RockCats.
A 27. héten visszakerült a dobogóra a B'15 egy nagy ugrással. A 29.-en azonban a MG visszaszerezte a helyét, sőt, a 31.-en még a Pedrofont is megelőzte. Kiélezett küzdelembern a Pedrofónikusok a 93. héten sikeresen szerezték vissza az ezüst érmet jelentő pozíciót., hog aztán a 46. héten ismét elveszítsék azt. Innen igazi dráma következett: vajon sikerül-e a Pedofónikusoknak visszaszerezni a második helyet?
Nam kapkodták el, a válaszra a legutolsó hétig kellett várni, mert előtte pontról-pontra faragták le a külömbséget. Az ezüst tehát a Pedrofoné, míg a Mystery Gang a bronzérmet érdemele ki.
Az utolsó héten más változás nem történt a legjobb 16-ban. A "Mexikói határon" A pécsi Flip, Flop and the Flyers mögött a Redneck Roadkill található. A vörösnyakúak először csúsznak ki a legnépszerűbb 16 zenekar közül.
Mivel a 2020-as Rock and Roll Kupában a legjobb 16 MÉG AKTÍV zenekar indulhat így a Prison Band és nyilvánvaló okokból Elvis nem kerül majd figyelembe vételre a Kuparésztvevők megállapításakor.
A harmincadik helyre az utolsó héten érkezett meg A Nyughatatlan zenekar, akik a 34. helyről léptek előre.
A lista alsó szekcióját megtaláljátok a héten közölt éves összefoglalóban!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése